Sosyal Medya

POLİTİKA

Kılıçdaroğlu, Murat Karayalçın`ı İkna Etti

Kılıçdaroğlu, Murat Karayalçın`ı İstanbul il Başkanlığı için İkna Etti



2015 seçimleri için çalışmalarını sürdüren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul il başkanlığı için Karayalçın`ı "Sana İstanbul`da ihtiyacım var" diyerek ikna etti.CHP Lideri Kılıçdaroğlu`nun İstanbul il başkanlığı için SHP`nin eski genel başkanı Karayalçın`ı "size İstanbul`da ihtiyacım var" diyerek ikna ettiği öğrenildi. Olağanüstü kongrede Parti Meclisi`ne aday olmayan Karayalçın`ın normalde genel seçimlerde milletvekili adayı olmayı düşündüğü, ancak Kılıçdaroğlu`nun ricası üzerine il başkanlığı teklifini kabul ettiği öğrenildi.

 

2015 KILIÇDARO?LU`NUN `KADER SEÇİMİ`

Hesaplarını 2015 seçimlerinde milletvekilliği adaylığı için yapan Karayalçın`ın Kılıçdaroğlu`nun ricasını geri çevirmediği, teklifi kabul ettiği bildirildi. 2015 seçimlerini partisi açısından "kader seçimi" olarak gören Kılıçdaroğlu, parti örgütlerinde de sürpriz atamalara hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu`nun özellikle İstanbul`da seçime giderken belli bir ekibin ismi olmayan ve tüm kesimleri temsil edecek bir yönetim yapısı arayışı içinde olduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu bu amaçla Karayalçın`ı bizzat kendisi arayarak "size ihtiyacım var" dedi.

SARIGÜL`E YAKIN OLMASIN DİYE..

Cumhuriyet`te yer alan habere göre, mevcut İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı`nın eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül`e yakın bir isim olması nedeniyle Kılıçdaroğlu`nun Karayalçın formülünü geliştirdiği öğrenildi.

`ABİ` FORMÜLÜ

Parti içindeki çeşitli muhalif kanatların üstünde olabilecek "abi" formülünü devreye sokma kararı aldığı belirtiliyor. Bu nedenle de Karayalçın`a öneri götürdüğüne dikkat çekiliyor. Kısa süre önce Karayalçın`la görüşen Kılıçdaroğlu`nun "Önümüzdeki seçimler çok önemli. Partimizin seçimlerden güçlü olarak çıkması gerekiyor. Bu nedenle size İstanbul`da ihtiyacım var" önerisi götürdüğü öğrenildi. 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olmayı planlayan Karayalçın`ın bir süre düşündükten sonra parti geleneklerinin gereği olarak öneriyi kabul ettiği belirtildi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.